Κατηγορίες

  • ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.  Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

Σκοπός της παρούσης μελέτης κρίνεται η παρουσίαση και ανάλυση στοιχείων τα οποία σχετίζονται με το Φαινόμενο Bullying στα Σχολεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και οι τρόποι αντιμετώπισης του φαινομένου από τους καθηγητές στα σχολεία και φυσικά από τους ίδιους τους γονείς και όταν εκείνοι αντιλαμβάνονται τα σχετικά γεγονότα. Προκειμένου η εν λόγω μελέτη να θεωρείται ορθή και αντιπροσωπευτική ως προς το θέμα που εξετάζει, διαχωρίζεται σε τέσσερα (4) συγκεκριμένα κεφάλαια. Στο πρώτο αναλύεται η Έννοια και τα Χαρακτηριστικά του φαινομένου του Σχολικού Εκφοβισμού και της Βίας - Bullying, στο δεύτερο κεφάλαιο αναφέρονται οι Παράγοντες και οι Συνθήκες που οδηγούν στην εμφάνιση του φαινομένου της Σχολικής Βίας και Bullying στην Εκπαίδευση, το τρίτο κεφάλαιο έχει θέμα την Εκπαιδευτική Παρέμβαση για την αντιμετώπιση του φαινομένου αυτού και τέλος στο τέταρτο κεφάλαιο αναφέρεται η παράθεση των αποτελεσμάτων έρευνας, τα οποία προκύπτουν από την επεξεργασία ερωτηματολογίων που χρησιμοποιήθηκαν για το συγκεκριμένο σκοπό.Ο Ιωαννίδης Χρήστος του Νικολάου γεννήθηκε στην Ξάνθη στις 08/11/1963, είναι μόνιμος εκπαιδευτικός κλάδου ΠΕ04.01 (Φυσικός) με οργανική στο 3ο ΓΕΛ Ξάνθης, εν ενεργεία Διευθυντής Εκπαίδευσης Ν. Ξάνθης και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου «Σπουδές στην Εκπαίδευση».

 

 

Ο Τότης Σωτήριος του Ιωάννη γεννήθηκε στα Τρίκαλα στις 01/05/1961, Καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πτυχιούχος του Τμήματος  Διοίκησης της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Διευθυντής Επαγγελματικού Λυκείου.

 

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-618-5206-78-9
Συγγραφέας ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΤΟΤΗΣ ΧΡΗΤΣΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Αριθμ. Σελίδων 17Χ24

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΤΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ BULLYING ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ. Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΦΟΙΤΟΥΝ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ

  • Εκδότης: ΣΠΑΝΙΔΗΣ
  • ISBN: 978-618-5206-78-9
  • Διαθεσιμότητα: 1
  • 15,90€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 15,00€