Κατηγορίες

  • Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Μαρτυρίες και Γνώμες  για τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΙΡΑ

Η δεύτερη έκδοση του βιβλίου αυτό αποτελεί έναν ελάχιστο φόρο τιμής στον Ιωάννη Καποδίστρια για το έργο και τις παρακαταθήκες που μας άφησε. Ελάχιστο φόρο τιμής ως τον επιφανέστερο της ύψιστης και αποσιωπημένης Ιονίου Προσφοράς στην αναγέννηση και την ανασυγκρότηση του Ελληνισμού. Η εκ μέρους τον Ι.Κ. υπεράσπιση της πολιτισμικής αυτονομίας του Ελ­ληνισμού, των πολιτισμικών αλλά και γεωγραφικών του συνόρων, υπήρξαν τα καθοριστικά αίτια της Δολοφονίας του. Η Ελλάδα ως Δελφοί της Οικουμένης υπήρξε το όραμα και το εγχείρη­μα που αντέταξε ο Ι.Κ. στο μικρό, υποτελές πολιτικά, οικονομικά, πολιτι­σμικά, προτεκτοράτο, που μπορούσαν να αποδεχθούν οι προστάτες μας.
Στον αδυσώπητο, διαρκή, ενδοευρωπαϊκό ανταγωνισμό και πόλεμο όλων εναντίον όλων, που έφερε τους Οθωμανούς έξω από τη Βιέννη, το Ναπολέοντα στη Ρωσία, αλλά και απέναντι στις δυνάμεις της Ιερής Συμμαχίας, ο Ι.Κ. αντέταξε ένα σύστημα ευρωπαϊκής ισορροπίας στηριγμένο στο σεβασμό των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των λαών. Αυτή η εργασία κατατίθεται ως ελάχιστη συμβολή στην αποκάλυψη των κατά συνθήκη και κατά συνείδηση ψευδών ,που επιχειρούν τη δολοφονία και της παρακαταθήκης του Ι.Κ.
Το βιβλίο αυτό παρουσιάστηκε, στην υπό έκδοση μορφή του, σε εκ­δήλωση Μνήμης και Τιμής για τον Ι.Κ. στις 27/9/2010, στην αίθουσα τε­λετών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Η έκδοση του αποτέλεσε δέσμευση του συγγραφέα στους εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης κατά τη διάρκεια ημερίδας (20/3/209). Ενδιαφέροντα στοιχεία αυτής της έκδοσης (όπως ο ρόλος του Ι.Κ. ως συνεχιστή της κίνησης του Ρήγα δη­μοσιεύτηκαν στο Περιοδικό ΝΑΙ, έκδοση του Κέντρου ΕΓΝΕ8(Χ) του ΙΟΝΙΟΥ, Τεύχος 17 καλοκαίρι του 2007 στο άρθρο, “Η Άμυνα της Λευ­κάδας ως η Πρόβα “Τζενεράλε”” για το 1821.
Η χρησιμοποίηση από τρίτους στοιχείων της εργασίας αυτής (πριν ακόμα από την παρούσα έκδοση) και χωρίς αναφορά στις πηγές, υπηρε­τεί τους σκοπούς της έκδοσης και την δικαιώνει. Ο τρόπος παρουσίασης του ιστορικού υλικού αυτής της έκδοσης κρίθηκε ο προσφορότερος για την όσο το δυνατόν αδιαμεσολάβητη επαφή του αναγνώστη με τις πηγές.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-960-02-3632-3
Συγγραφέας ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. ΣΚΛΑΒΟΥΝΟΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 14X21
Αριθμ. Σελίδων 180

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Ο ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ Μαρτυρίες και Γνώμες για τον ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΙΡΑ

  • ISBN: 978-960-02-3632-3
  • Διαθεσιμότητα: 1
  • 10,60€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 10,00€