Κατηγορίες

  • Εύφρανας ημάς Κύριε

Η Μοναστηριακή διατροφή στη σημερινή εποχή μπορεί να λειτουργήσει ως θεραπεία ίσως και πιο αποτελεσματική από την "Μεσογειακή διατροφή".
Το μυστικό είναι στο οικογενειακό τραπέζι: στις σωστές ώρες για τα γεύματα και με τα σωστά υλικά, αν αναλογιστούμε ότι στα μοναστήρια τα καλλιεργούν οι ίδιοι οι μοναχοί και υπάρχουν οι γνωστές καθημερινές τράπεζες.
Οι νηστείες τηρούνται και κατά κοινή ομολογία είναι ασπίδα για τα καρδιαγγειακά προβλήματα και όχι μόνο.
Χάρη στα πολλά λαχανικά και φρούτα ο οργανισμός γεμίζει με A,C,E βιταμίνες, φυλλικό οξύ, αντιοξειδωτικά, ιχνοστοιχεία, φυτικές ίνες, ενώ είναι ελάχιστα τα κορεσμένα λιπαρά.
Τα όσπρια σε περίοδο νηστείας αντικαθιστούν το κρέας καθώς μας παρέχουν υδατάνθρακες, φυτικές πρωτεΐνες και καθόλου έως ελάχιστο λίπος.
Ο σωστός συνδυασμός τους μπορεί να μας δώσει πρωτεΐνες ισάξιες του κρέατος.
Το ζυμωτό ψωμί είναι ένα ακόμα βασικό στοιχείο της μοναστηριακής διατροφής και είναι μια πλούσια πηγή ενέργειας.
Είναι πλέον γεγονός ότι η μοναστηριακή διατροφή ολοένα και περισσότερο μελετάται από επιστήμονες, οι οποίοι, κατά κοινή ομολογία διαπιστώνουν ότι είναι σπουδαία η συμβολή της στην προστασία της υγείας, αφού ασθένειες όπως ο καρκίνος και οι καρδιοπάθειες εμφανίζονται στα μοναστήρια με χαμηλότερη συχνότητα σε σχέση με τον υπόλοιπο πληθυσμό.
Η λιτότητα, τα αγνά υλικά και η τεχνική της μαγειρικής τους είναι η βάση και χαρακτηρίζεται ως το Α και το Ω για την διατήρηση των ευεργετικών ιδιοτήτων των τροφών χωρίς να αλλοιώνονται.
Οι νηστείες οι οποίες εφαρμόζονται κατά γράμμα είναι πολυήμερες και αυστηρές, όμως αν αναλογιστούμε πόσο αυστηρή και εξαντλητική μπορεί να είναι η δίαιτα που προτείνει ένας διαιτολόγος ποια είναι η διαφορά; Μόνο στην ονομασία. Το ένα λέγεται "νηστεία" και το άλλο "δίαιτα".
Στο άκουσμα της νηστείας ο άνθρωπος αντιδρά, ενώ αρέσκεται στο άκουσμα της λέξης δίαιτα ή διατροφή, πολλές φορές, κιόλας, με καμάρι καθώς έτσι ακολουθεί τη μόδα.
Η επιθυμία μου να γράψω αυτό το βιβλίο γεννήθηκε από ένα προσωπικό μου βίωμα.
Πάντα μαγείρευα και απέφευγα τα γρήγορα και τα έτοιμα φαγητά, αλλά όταν ανακάλυψα πόσο βοήθησε η σωστή διατροφή σε ένα θέμα υγείας τότε η ανάγκη μου να μοιραστώ αυτό που έζησα με τους συνανθρώπους μου ολοένα και μεγάλωνε.
Ελπίζω αυτό το βιβλίο να είναι ένα κίνητρο για να βάλετε και μια δεύτερη σκέψη στον τρόπο της διατροφής σας. Αν, όχι, να τον αλλάξετε οριστικά, τουλάχιστον προσπαθήστε να τρώτε σωστά, να μαγειρεύετε σωστά, να ψωνίζετε αγνά υλικά και να μην είσαστε αρνητικοί στο θέμα της νηστείας.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-960-438-209-5
Συγγραφέας π.ΠΑΡΘΕΝΙΟΣ ΒΕΖΥΡΕΑΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 14Χ21
Αριθμ. Σελίδων 172

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Εύφρανας ημάς Κύριε

  • Εκδότης: ΠΕΡΙΠΛΟΥΣ
  • ISBN: 978-960-438-209-5
  • Διαθεσιμότητα: 1
  • 17,00€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 16,04€