Κατηγορίες

  • ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

 

            Το παρόν βιβλίο φιλοδοξεί να αναδείξει τη σημασία της επαγγελματικής εξουθένωσης και της επαγγελματικής ικανοποίησης των εκπαιδευτικών στην αποτελεσματικότερη εκπαιδευτική διαδικασία. Ξεκινώντας θίγονται θεωρητικά θέματα επαγγελματικής εξουθένωσης και ικανοποίησης, ενώ γίνεται και βιβλιογραφική ανασκόπηση ερευνών. Στη συνέχεια διερευνώνται η επαγγελματική εξουθένωση και η επαγγελματική ικανοποίηση των δασκάλων και των καθηγητών φυσικής αγωγής των δημοτικών σχολείων στην περιοχή της Θράκης.

Τα ευρήματα θα προστεθούν στην υπάρχουσα βάση ερευνητικών δεδομένων και θα αποτυπώσουν την κατάσταση των εκπαιδευτικών στη χώρα μας, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο κοινωνικών και οικονομικών ανακατατάξεων, αλλά και εκπαιδευτικών μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως είναι φυσικό, επιδρούν στο επαγγελματικό στρες των εκπαιδευτικών και στην εικόνα της επαγγελματικής τους εξουθένωσης. Τέλος, τα ευρήματα αυτά θα βοηθήσουν τα στελέχη της εκπαίδευσης αλλά και τους αρμόδιους φορείς στη διαμόρφωση λύσεων και προτάσεων αναφορικά με θέματα διαχείρισης προσωπικού, με στόχο την επαγγελματική ικανοποίηση και, έτσι, την παροχή ποιοτικότερης διδασκαλίας στα δημοτικά σχολεία.

 

 

Ο Σωτήριος Βουσιόπουλος είναι πτυχιούχος του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), καθώς και του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης (ΔΠΘ). Απέκτησε το μεταπτυχιακό «Άσκηση και Ποιότητα Ζωής» από το ΤΕΦΑΑ (ΔΠΘ) με ειδίκευση στην «Παιδαγωγική και Δημιουργική Μάθηση» και είναι υποψήφιος διδάκτορας του ίδιου τμήματος. Παράλληλα έχει δημοσιεύσει επιστημονικές εργασίες σε διεθνή συνέδρια και περιοδικά. Έχει εργαστεί σε Δημόσια και Μειονοτικά Δημοτικά Σχολεία για περισσότερο από 10 χρόνια και υπηρετεί ως Υποδιευθυντής στο Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας Κομοτηνής.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 9786185206826
Συγγραφέας ΒΟΥΣΙΟΠΟΥΛΟΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 17Χ24
Αριθμ. Σελίδων 165

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΘΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

  • Εκδότης: ΣΠΑΝΙΔΗΣ
  • ISBN: 978-618-5206-82-6
  • Διαθεσιμότητα: 1
  • 21,20€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 20,00€