Κατηγορίες

  • ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ...ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΙΧΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ

Η περίπτωση ενός έλληνα μελετητή που προσπαθεί να γνωρίσει το “ξένο” παρελθόν του τόπου του αποτελεί εγχείρημα αξιέπαινο και άξιο μίμησης. Η διερεύνηση της ιστορίας ενός τόπου αποτελεί γενικά μεγάλη πρόκληση. Είναι ακόμη μεγαλύτερη πρόκληση γι΄αυτούς που κατάγονται από τη συγκεκριμένη περιοχή και θέλουν να μελετήσουν την ιστορία της αντικειμενικά, στο βαθμό που μπορεί αυτό να επιτευχθεί. Είναι επομένως καλοδεχούμενη η παρούσα ιστορική καταγραφή, η οποία αποτελεί σημαντική πηγή αξιόπιστων στοιχείων, καθώς και μια πολύ ενδιαφέρουσα και ευχάριστη στην ανάγνωση μελέτη. Για τους καταγόμενους από το συγκεκριμένο τόπο, πέραν των παραπάνω, η μελέτη έχει μεγάλη συναισθηματική αξία, καθώς και ιδιαίτερο κοινωνικό ενδιαφέρον.

            Αξίζουν συγχαρητήρια στον Νίκο Κούτρα, για την επιμελημένη και γλαφυρή παρουσίαση του υλικού που συγκεντρώθηκε με αγάπη και ενθουσιασμό. Η δική του ματιά δίνει φωνή σε αντικείμενα και σε πέτρες που αλλιώς θα έμεναν βουβές… πέτρες που κουβαλούν ανθρώπινες ψυχές.

                                                                                             Δρ. Δημητρία Μαλαμίδου

 

Ο Νίκος Κούτρας γεννήθηκε στη Λεκάνη (Καβάλας) ακριβώς στο μέσο του εικοστού αιώνα, αμέσως μετά τους καταστροφικούς πολέμους.

Έζησε την κρίση του καπνού και την επακόλουθη μετανάστευση των γωνιών του στη Δ.Γερμανία. Ο ίδιος, μετανάστευσε φοιτητής στην Τεργέστη (Ιταλίας) όπου σπούδασε Βιολογία. Η εφτάχρονη δικτατορία σημάδεψε καταλυτικά τη ζωή του.

Στη συνέχεια, εκπαιδευτικός στη μέση εκπαίδευση, δίδαξε βιολογία σε όλα τα Λύκεια της Καβάλας.

Παράλληλα με την κύρια ενασχόλησή του, είχε ενεργή και διαρκή συμμετοχή και στα πολιτικά, κοινωνικά και πολιτιστικά δρώμενα της ιδιαίτερης πατρίδας του αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Τα τελευταία χρόνια το ενδιαφέρον του εντοπίζεται στην έρευνα και στη μελέτη των κοινωνικών και γεωπολιτικών θεμάτων που αφορούν  τον  ορεινό όγκο του Ν. Καβάλας.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-618-5206-33-8
Συγγραφέας ΚΟΥΤΡΑΣ ΝΙΚΟΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 17Χ24
Αριθμ. Σελίδων 100

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΑΠΟ ΤΟ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ...ΣΤΗ ΛΕΚΑΝΗ.ΠΑΡΑΘΥΡΟ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ.ΙΧΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΜΟΥΝΤΖΙΝΟΣ

  • Εκδότης: ΣΠΑΝΙΔΗΣ
  • ISBN: 978-618-5206-33-8
  • Διαθεσιμότητα: 1
  • 15,90€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 15,00€