Κατηγορίες

  • 	 Τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια της χώρας μας

Τα μανιτάρια, οι μακρομύκητες, οι ανώτεροι μύκητες διακρίνονται για την πολυμορφία, τα ατέλειωτα σχήματα, τα εντυπωσιακά χρώματα και τα εξωτικά αρώματά τους. Είναι γνωστά ανά την Ελλάδα με πολλά ονόματα όπως μανίτες, μαρτάρες, γκάπα, γκίπα, κουκουβάκας, κουκουβάκια, κουπούρσες, μαρταμανίτες, παπάδες κ.λπ.

Το βασίλειο των μυκήτων υφίσταται στη γη εδώ και 400 εκατομμύρια χρόνια υπολογίζεται σήμερα πως περιλαμβάνει πάνω από 300.000 είδη. Από αυτά περί τα 10.000 είναι μακρομύκητες και ανήκουν κυρίως στους βασιδιομύκητες και ασκομύκητες. Στην Eυρώπη έχουν προσδιοριστεί πάνω από 3.500 είδη μανιταριών. Στην Ελλάδα έχουν καταγραφεί πάνω από 2.100 είδη μυκήτων. Βέβαια κανείς δεν μπορεί να προεξοφλήσει πως δεν υπάρχουν και άλλα είδη μικρο - και μακρομυκήτων, που δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί. Κι αυτό γιατί η έρευνα στη χώρα μας πάνω στον τομέα αυτό είναι πολύ περιορισμένη. Το ενδιαφέρον εστιάζεται περισσότερο στους παθογόνους μύκητες και όχι στους ανταγωνιστές και στους μακρομύκητες.

Οι βασικοί λόγοι που παρότρυναν το συγγραφέα στην εκπόνηση του παρόντος έργου είναι κατ' αρχήν η μεγάλη εκτίμηση και υποχρέωση προς τον εξαιρετικό άνθρωπο και επιστήμονα μανιταρολόγο Henri Romagnesi, ο οποίος υπήρξε και ο πρώτος δάσκαλός του.

Κατά δεύτερο λόγο η αγωνία του να βοηθήσει με τη μεταλαμπάδευση περισσότερων επιστημονικών γνώσεων στους λάτρεις των μανιταριών, ώστε στο μέτρο του δυνατού, να μειωθούν -και γιατί όχι- να σταματήσουν οι θάνατοι από τις δηλητηριάσεις τους.

Και τρίτο η αγάπη του συγγραφέα προς το περιβάλλον, στην αειφορία του οποίου συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό το ελκυστικό και άγνωστο σε πολλούς βασίλειο των μυκήτων.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-960-85961-4-6
Συγγραφέας ΜΠΟΥΡΜΠΑΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 17X24
Αριθμ. Σελίδων 400

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

Τα θανατηφόρα και δηλητηριώδη μανιτάρια της χώρας μας

  • 53,00€
  • 47,70€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 45,00€