Κατηγορίες

  • ΘΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ

    Θράκη και Κρήτη, τα δυο άκρα της Ελλάδας μας, οι δυο πυλώνες της πατρίδας μας. Δυο διαμερίσματα  που διαμόρφωσαν τη δική τους παράδοση , τα δικά τους ήθη και έθιμα. 

    Θράκη και Κρήτη, δυο περιοχές της ίδιας χώρας που όμως έχουν τόσο μεγάλη ποικιλομορφία σε στοιχεία της παράδοσης, όπως οι διατροφικές συνήθειες και η τοπική διάλεκτος.

    Η Θράκη, μέρος του γεωγραφικού τριεθνούς (Ελλάδα-Τουρκία-Βουλγαρία), στις διατροφικές της συνήθειες είναι επηρεασμένη από τις γειτονικές χώρες,

ενώ η Κρήτη, προικισμένη με το εξαιρετικό της κλίμα, έγινε γνωστή, εκτός των άλλων, για την Κρητική Διατροφή που είναι η βάση  της Μεσογειακής  Διατροφής.

    Οι διαφορές αυτές σχετίζονται και με τον λόγο. Λόγος με ιδιαίτερη ακουστική βαρύτητα και τρόπο προφοράς.

     Αυτές τις διαφορές ή και τυχόν ομοιότητες θελήσανε να ερευνήσουν και να καταγράψουν οι μαθητές των ΣΤ1΄και ΣΤ2΄τάξεων των 9ου και 23ου Δημοτικών Σχολείων Ξάνθης και Ηρακλείου.

Χαρακτηριστικά Βιβλίου
ISBN-13 978-618-5206-08-6 (ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ)
Συγγραφέας ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ-ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ-ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΧΑΤΖΑΤΟΓΛΟΥ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ-ΒΙΔΑΚΗ ΕΙΡΗΝΗ-ΔΡΟΣΑΤΑΚΗ ΜΑΡΙΑ-ΛΑΜΨΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ- ΜΑΛΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ- ΣΕΒΔΑΛΗ ΚΑΛΛΙΟΠΗ-ΣΟΦΟΥΛΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ-ΣΗΦΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Εξώφυλλο ΧΑΡΤΟΔΕΤΟ
Διαστάσεις 21Χ29
Αριθμ. Σελίδων 222

Γράψτε μια αξιολόγηση

Σημείωση: η HTML δεν επεξεργάζεται!
    Κακή           Καλή

ΘΡΑΚΗ ΚΡΗΤΗ: Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΣΤΟ ΠΙΑΤΟ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΟΓΟ

  • Εκδότης: ΣΠΑΝΙΔΗΣ
  • ISBN: 978-618-5206-08-6
  • Διαθεσιμότητα: Διαθέσιμο
  • 0,00€

  • Χωρίς ΦΠΑ: 0,00€